torsdag 26. mai 2011

Her er en bedre variant av Risengrynsgrøten:)

Risengrynsgrøt som normalt blir lagd av polert ris kokt i søtmelk, bør man begrense inntaket av fordi dette er næringsfattig mat med mye lettopptakelige karbohydrater som forårsaker ubalanse i kroppens blodsukkernivå og hormonbalanse. Men ungene elsker ofte risengrynsgrøt, og da kan du jo prøve denne varianten som består av men enn 70% fett og mindre enn 20% karbohydrater!:)

Ved å velge langkokt naturris og erstatte søtmelk med vann, fløte og rømme får du en bedre variant. Naturris inneholder mer næring enn polert grøtris, gjerne basmatiris (basmatiris har lavest glykemisk indeks). Til 2 dl ris bruker du 6 dl vann, 3 dl fløte, og 3 dl seterrømme. Kok først ris og vann, og tilsett etter hvert fløte og til slutt rømme. Smak til med havsalt. Bruk rørsukker (ev sukrin), kanel og smørklatt på grøten. Serverer litt lettsaltet spekemat til for å øke proteinandelen.

Ja da er lørdagsgrøten klar:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar