fredag 8. april 2011

Solen er herlig, men ikke soleksem....


Når solen titter frem på våren gjør det godt for kropp og sjel. Men den første solen kan skape ubehag for de med sensitiv hud, nemlig soleksem. Soleksem er en allergisk reaskjon i huden på UV, og UVB stålene fra solen. Det kan vise seg som rødhet, hevelse, blemmer eller mer kviselignende, og kløende utslett i huden. Det er som regel mest plagsom på våre/forsommeren før huden har fått "herdet" seg .


Homeopatmedisin kan brukes for å forebygge denne overfølsomheten, og det kan være lurt å starte en stund før sesongen starter. Jeg har hjulpet flere med soleksem. Har du ikke rukket å forebygge nå før påske eller skal snart til syden , og er redd det skal ødelegge ferien, er det bare å ta kontakt. Man kan ta homeopatmedisin forebyggende noen dager før man eksponeres for sol.


Omega 3 (1,8g EPA/ 1,2 DHA) , antioksidanter, betakaroten er med på å beskytte kroppen mot frie oksigen radikaler og kan være lurt å starte med noen mnd før sesongen.


Vær også bevisst hvilken solkrem du bruker, velg solkrem uten miljøgifter med fysisk filter istedet for kjemiske. De med følsom hud kan også få hudreaksjoner på solkremen de smører på seg!

Jeg er på utkikk etter en solkrem som jeg kan anbefale, kommer tilbake med det....:)


Håper vi får en solrik vår og sommer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar