torsdag 14. april 2011

Skal du kjøpe ny solkrem til Påske.....

Solkremer er en av de hudpleieproduktene som inneholder mest miljøgifter. Vær derfor en bevisst forbruker når du nå skal kjøpe deg en solkrem. Les innholdsfortegnelsen, se etter sertifiserte kremer, som er frie for miljøgifter og som har fysiske filtre som beskyttelse mot Uv-strålene.

Hva er forskjellen på solkrem med fysisk filter og kjemisk filter? Solkrem med fysisk filter legger seg som små pigmentkorn utenpå huden og reflekterer solstrålene. De inneholder sinkoksyd,jernoksyd eller titaniumoksyd. De er ofte litt tyngre å smøre utover og gjør huden litt hvit. De har ikke solfaktor over 20.

Kjemiske solkremer tas opp i huden og stopper UV-strålene ved hjelp av en kjemisk prosess. Har du sensitiv hud, allergi eller soleksem er det lurt å ikke påføre huden kremer med kjemiske filtre som trekker seg inn i huden. Dette gjelder også barn og gravide.

Den viktigste faktoren mot solbrenthet er å unngå solen midt på dagen når den er som sterkest, ta pauser og dekke seg til litt innimellom ...........så slepper du å bruke myyyyye solkrem:)

Er du interessert å vite mer om miljøgifter i hudpleieprodukter , og hvordan det tas opp i kroppen? http://http//www.nrk.no/video/vi_smorer_oss_inn_med_gift/2F7E8B8F7950A690/

1 kommentar:

  1. Skal vel ikke anbefale en spesiel solkrem, men har undersøkt litt hva som finnes....sjekk ut en solkrem fra Nature&Sun, den skal være økologisk, sertifisert og med fysisk filter:)
    Ønsker alle en riktig god og solrik påske. Kos dere i solen:)

    SvarSlett