Hjemmelaget julegløgg er noe helt anna enn den du kjøper!! En deilig lukt av julens krydder........Denne har jeg hentet fra Mat&Helse sitt siste nummer.
1L vann
400g skogsbær blanding
4-5ss sukrin
1/2ts stevia
|-2ts allehånde
2 kanelstenger
1 vaniljestang
1/2-1ts nellikspikre (bruk pepperkoker)
1/2 appelsin (gjerne skallet også)
1 skvis sitron:)
Kok opp bær, vann og sukrin (kan ev bruke rørsukker). Tilsett krydderet og de andre ingrediensene. Del appelsinen i 4-5 biter som kokes med. La alt syde under lokk i omtrent en time. Ønskes en gløgg med fruktkjøtt, plukk ut nelikken, appelsinbitene, kanelstengene og vaniljestang, kjør resten i stavmikser/blender til en jevn konsistens. Ønsker du den klar, sil og server. Server med hakkede mandler!
Ønsker du en hottere gløgg tilsetter du litt revet frisk ingefær eller en 1/2 ts anis for en anelse lakrissmak!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar